Guides

Spar penge på mobildata i udlandet

Brug datterselskaberne, og spar penge

Derfor kan det være en god ide, hvis man ønsker at spare lidt penge på sit abonnement, at undersøge markedet dybdegående og sammenligne priser og indhold i abonnementer på tværs af de forskellige udbydere.

De fleste danske teleselskaber har relativt billige abonnementer, især hvis du anvender et selskab, der bruger et moderselskabs antenner (for eksempel Oister, der benytter 3’s netværk).

Det er stadig den dag i dag dyrt at surfe på nettet med mobildata i udlandet, medmindre man har et abonnement, der tager højde for dette med inkluderet data til roaming i udlandet. Selvom EU i 2017 ændrede reglerne, så du kan sende SMS og MMS og ringe til europæiske numre uden ekstra omkostninger (det såkaldte Roam Like at Home-tiltag), så koster mobildata desværre stadig penge, hvis du bruger mobildata i stedet for for eksempel wi-fi i EU. 

Hvis du ikke vil rammes af en enorm ekstraregning, når du kommer hjem fra udlandet efter at have brugt din mobiltelefon uden for hotellets wi-fi-rækkevidde, skal du have et abonnement med internationale data inkluderet. Heldigvis er disse abonnementer lettere at finde i dag end for bare 10 år siden. 

Dit forbrug skal afspejle dit abonnement

Langt de fleste danske teleselskaber tilbyder mobilabonnementer med mobildata til EU, det svære er at finde lige netop det abonnement, der passer til dine behov. Skal abonnementet for eksempel være med få timers tale og begrænsning på SMS/MMS, men til gengæld have meget data? 

Der findes mange forskellige indholdskombinationer i abonnementerne, så det er op til dig som forbruger at orientere dig, så du får et abonnement, der passer til dit forbrug. Du kan altid spørge teleudbyderne om hjælp, hvis du er i tvivl, så vil de typisk spørge ind til dit forbrug, og I kan finde et abonnement, der afspejler dette. 

Hvor meget data du kan bruge i EU, afhænger af, hvilket abonnement du har. Disse abonnementer varierer ofte i pris, og du kan opleve at skulle gå på kompromis med abonnementets andre fordele (for eksempel fri tale, fri SMS og MMS), hvis du ønsker at kunne roame i udlandet billigt eller gratis. 

Hvis du skal længere væk end EU, kan du overveje at benytte et selskab som 3, som har abonnementet, der hedder 3LikeHome, hvor du kan få et sted mellem 20 og 25 GB data til hele 72 lande uden for Danmarks grænser, alt afhængigt af hvilken løsning du vælger (og hvor mange penge du vil smide efter et abonnement).